Lze získat zpět odcizenou stránku na FB?

11 Kvě, 2020 | 0 komentářů

Facebookovou stránku možná tak nějak “z hecu” založit před x lety Vás zaměstnanec. Časem se ukázalo, že stránka funguje, ale už nikoho nenapadlo, co se stane, když zaměstnanec odejde a najednou, jak se ke stránce dostat.

A co teď?

Získat zpět odcizenou facebookovou stránku je zcela upřímně docela problém.

Z vlastní zkušenosti mohu popsat příběh, kdy klientka odmítla používat Business Manager a jednoho dne se stalo, že její osobní profil napadl hacker. Přišla nejen o osobní stránku, ale hacker odstranil i veškeré správce stránky. Stránku se nám již nikdy nepodařilo obnovit.

Jako první krok při zakládání stránky doporučuji zamyslet se nad tím, že v současné době je facebooková stránka stejně důležitá jako stránka webová, a tak by k ní měli mít přístup pouze ti správní lidé. Vždyť se jedná o Vaši firmu!

Jak jsme již psali v článku Jak si nenechat ukrást firemní facebookovou stránkunejdůležitější je přidělení rolí v rámci stránky. Správcem stránky by měl být pouze majitel společnosti nebo vysocí představitelé, kteří mají i např. ukotvenou ve smlouvě, že musí stránku předat svému “následníkovi” nebo nadřízenému.

A když už o stránku přijdete?

Nebudu Vám lhát, ale je opravu velký problém ji získat zpět. Jako první samozřejmě musíte kontaktovat přímo Facebook. Dále je k tomu potřeba doklady, které prokáží, že je stránka Vaše. Součástí dokladů je i notářky ověřené prohlášení, že je stránka Vaše a jakým způsobem jste o ni přišli. Následně je třeba počkat na instrukce ze strány Facebooku.

Závěrem?

Nejspíš Vás to nepotěší, ale jako vždy je lepší prevence než řešení důsledku.

Přečtěte si náš článek Jak si nenechat ukrást firemní facebookovou stránku a již Vám stránku nikdo nezcizí!