Jak nastavit agentuře přístup na facebookovou stránku

11 Kvě, 2020 | 0 komentářů

Nastavte to správně, ať máte klid

O tom, jak se nenechat okrást správcem vaší facebookové stránky, jsem psal v článku „Jak si nenechat ukrást firemní facebookovou stránku„.

V tomto článku vám krok za krokem vysvětlím, jak nastavit práva v případě, že se rozhodnete delegovat správu na někoho jiného.

  1. Klikněte na stránku, ke které chcete přidělit práva další osobě.
  2. Klikněte na záložku „Nastavení“, kterou najdete v horní části své stránky. Pokud záložku nevidíte, tak pravděpodobně nemáte ke stránce přidělena žádná práva.
capture_1
  1. Klikněte na záložku „Role u stránky“ v levé části stránky.
capture_2
  1. Zadejte do textového pole jméno nebo e-mail osoby, které chcete přidělit přístup. Podle jména lze přidělit přístup pouze vašim přátelům na Facebooku. Pokud osoba není váš přítel, je nutné zadat její e-mail.
capture_3
  1. Ze seznamu pod textovým polem vyberte roli, kterou chcete vybrané osobě přidělit. Ha, a kterou? ????
  • Správce – v žádném případě nedávejte nikomu práva „Správce“. Co se může stát, se dočtete v dalším článku.
  • Editor – tuto roli požadujeme od  klientů v případě, že se staráme o správu jejich facebookové stránky. Stránku můžeme v pohodě spravovat, ale nemůžeme přidělovat nikomu práva a měnit její obecné nastavení, kde se nachází například i možnost stránku vymazat.
  • Moderátor – pokud nechcete, aby uživatel vytvářel a mazal příspěvky, ale chcete mu zachovat možnost je komentovat nebo posílat zprávy jménem stránky, tak toto je ideální role pro něj.
  • Inzerent – může pro vaši stránku vytvářet pouze reklamy. Ideální role pro někoho, kdo se vám stará o optimalizaci a tvorbu reklam.
  • Analytik – tuto roli požadujeme od klientů, pokud pro ně děláme audit jejich facebookové stránky. Nemůžeme na stránce nic editovat, mazat nebo vytvářet. Jediné co můžeme dělat, je sledovat statistiky a vyhodnocovat je.
capture_4
  1. Klikněte na tlačítko „Uložit“. Nebuďte překvapení, že na vás vyskočí žádost o zadání vašeho hesla. Je to kvůli bezpečnosti, aby vám nikdo nemohl změnit práva prostřednictvím vašeho účtu, když si na chvíli odskočíte od počítače a zapomenete ho zamknout.
  2. Po tom, co to takto uděláte, bude osoba, které jste přidělili práva, požádána o potvrzení nebo zamítnutí. Hotovo.

Kompletní popis toho, co můžou jednotlivé role s vaší stránkou dělat, najdete na „Jaké role správců stránky existují a co mohou dělat?„.

Mimochodem, pokud chcete mít jistotu, že je vaše stránka nastavená správně, umíme vám udělat její kompletní audit. Více v sekci „Služby„.

 

Chci správně nastavit přístupy